Stålindustriens udfordringer

Formål og materialevalg

Når man skal have fremstillet et produkt i jern, spiller forskellige faktorer ind, eksempelvis holdbarhed, vægt, anvendelse osv. For eksempel aluminium – aluminium er et relativt blødt metal. Det betyder, at man kan fræse og dreje med stor hastigheg, og dermed bliver præcisionsbearbejdning konkurrencedygtig i sammenligning med andre fremstillingsteknikker selv for store serier.

Fordelene bliver ikke nødvendigvis synlige, hvis man ser isoleret på den enkelte komponent. Man skal se på totalopkostningen ved det færdige produkt.I forhold til andre produktionsmetoder giver CNC bearbejdning mulighed for, at man kan reducere antallet af dele, forberede en effektiv montage og har en højere ensartethed og mindre fejlprocent ved høje krav til tolerencer.

Ved fremstilling af prototyper, kan CNC- fræsning i aluminium ofte være konkurrencedygtigt med 3D print og giver selvfølgeligt et produkt af en hel anden kvalitet. Dog er 3D en meget langsommelig proces, og overvurderes ofte, på hvor let og billigt det er at 3D-printe.

Laserskæring er en meget effektiv teknologi til pladebearbejdning. Hidtil har mange aluminiumslegeringer og andre metaller med høj reflektion som fx kobber og messing været en udfordring at læserskære. Fiberlæserskæring har ikke det samme problem og tillader derfor, at man kan læserskære alle disse materialer og alle aluminiumslegeringer. Skal man skære i tykkere aluminiumsplader er vandskæring en god mulighed. Meromkostninger ved at skifte fra stål til aluminium er blevet mindre, da prisen på aluminium er halveret over de seneste 5 år.

KIMAS A/S

Har man brug for at få fremstillet et specialprodukt, som ikke kan købes på markedet, så skal du vælge KIMAS A/S som leverandør og sparringspartner. Med mere end 30 års erfaring, og med mulighed for at kunne skære i næsten alle typer og tykkelser af stål og metaller, er de specialister, og som noget helt unikt kan de skære huller i stålplader med en langt mindre diameter end pladens tykkelse, er der med KIMAS som samarbejdspartner mulighed for, at samle al metalarbejdet et sted.